højrup-borch.dk

Menubillede

Kristina


Kristina år 2000

Jeg hedder Kristina Højrup Borch (tidl. Hansen) og er født på Roskilde Sygehus d. 2. oktober 1978. Jeg er også opvokset i Roskilde – med undtagelse af de første barnsdomår. Fra jeg var 0 - ca. 5 år boede jeg og mine forældre; Flemming Kurt Hansen og Vibeke Højrup Hansen nemlig i Hedehusene. Men da min lillesøster; Mette Højrup Hansen kom til verden - og jeg skulle til at starte i skole - vurderede mine forældre, at huset var for lille til 4 mennesker. Vi flyttede derfor til Roskilde i sommeren 1985. Samme år startede jeg på Hedegårdenes Skole, hvor jeg tilbragte de næste 10 år. I 1995 afsluttede jeg 10. klasse og forsatte med 3 års studier på Roskilde Handelsskole. Hér afsluttede jeg, i sommeren 1998, en matematisk HHX med højt niv. i engelsk.

Derefter blev jeg ansat som kontorelev på Frederiksberg Kommune, hvor jeg i en 2 årig periode rokérede mellem 3 forskellige direktorater; Social-, Teknisk- og Kulturdirektoratet. Sidstnævnte gav mig mod på, at søge nye veje. Derfor besluttede jeg, af eget initiativ, at afslutte kontoruddannelsen i Sekretariat for RoskildeNatten. Kontoruddannelsen med Speciale i Offentlig Administration færdiggjorde jeg således i sommeren 2000.

Min fascination og tiltrækning af kulturlivets mange ”ansigter” gav mig ligeledes inspiration til, at søge om optagelse på Danmarks Bibliotekskole. Jeg blev (desværre) optaget på en standby-plads i Aalborg. På det tidspunkt troede jeg ”løbet var kørt” og tog derfor afsted til Silkeborg Højskole istedet. I efteråret 2000 valgte jeg netop højskoleopholdet, dels for at komme lidt væk fra de vante, trygge omgivelser, og for at få nye oplevelser og inputs, samt dels pga. biblioteksskolens første ”afslag”...

Efter højskoleopholdet blev jeg ansat på Værløse Bibliotek, som HK- ansat, som senere ændredes til en studentermedhjælperstilling, da jeg startede på bibliotekaruddannelsen på Danmarks Biblioteksskole i København 2001. Efter 3,5 års studier – dvs. i januar 2005 - satte jeg det endelige punktum for bibliotekaruddannelsen. Sammen med to gæve studiekammerater opnåede vi et 11-tal i Det Erhvervsrelatede Projekt (nysgerrige sjæle kan få et kort indblik heri via den senere publicerede artikel, der er tilgængelig på www.forbindelser.dk)

Sideløbende med studierne på Danmarks Biblioteksskole har jeg haft flere forskelligartede studiejobs: i 2001 på Værløse Bibliotek, i 2001-2002 på Patent- og Varemærkestyrelsens Bibliotek i Taastrup, og slutteligt på Kriminalistisk Bibliotek på Det retsvidenskablige institut ved Københavns Universitet i 2003-2005.

I foråret 1999 meldte jeg mig ind i Roskilde Roklub, og har således roet i ca. 6 år. Siden indmedlingen har jeg engageret mig i mange forskelligartede begivenheder, arrangementer og tilegnet mig forskellige kompetencer. Således ror jeg (næsten) alle bådtyper, deltager i 8 GP (en holdturnering for motionsroere) og er aktivt medlem af MTU; Motions- og TurUdvalget m.m. Sideløbende med roningen dyrker jeg også regelmæssigt gymnastik og svømning, samt jævnlige biblioteksbesøg.

Ved Standerhejsningsfesten i foråret 2000 mødte jeg Heine, og vi har siden kommet sammen…I sommeren 2003 flyttede vi sammen i en 3-vær. ejerlejlighed på Knud den Storesvej i Roskilde, hvor vi nåede at bo i ca. 2 år. Efter min færdiguddannelse som bibliotekar og Heines frieri i marts 2005 er det gået lidt stærkt (hvorfor det er så som så med opdatering af denne side…) Men i korte træk: Efter min færdiguddannelse gik jeg desværre arbejdsløs i en kort periode, hvorefter jeg startede som lærervikar på Absalon Skole i Roskilde. Hér var jeg dog kun i få uger, hvorefter jeg startede som barselsvikar på Slangerup Infocenter; en fusion mellem rådhusets borgerservice og bibliotekets skranke, hvilket også betyder mange vekslende arbejdsopgaver/- områder samt forskelligartede udfordringer – ikke to dage er ens. Selvom vikariat ”smager lidt af fisk”, så savner jeg alligevel desiderede bibliotekarisk arbejde og er stadig aktiv jobsøgende. Barselvikariatet strækker sig over 2 x ½ år, og udløber dermed i sommeren 2006, dvs. ca. op til vores bryllupsrejse til Seychellerne. Seneste nyt - hér efter bryllupsrejsen + ophøret på Slangerup Infocenter Borger/Bibliotek - er, at jeg er blevet ansat i endnu et kortere varigt vikariat. Jeg nåede kun, at være arbejdsløs i ca. 1 uge før jeg, via rekutteringsfirmaet Jobmægleren ApS, fik sommerferiejob hos elevatorfirmaet KONE. Ifølge stillingsopslaget løber vikariatet kun over 2 mdr., men de vil gerne have at jeg er dér så længe som muligt. Men pga. gravidiliteten har jeg ikke garanteret noget på forhånd... Ved dette vikariats ophør starter jeg således på min barselsorlov. Dét glæder jeg mig til.Opdateret: 26. august 2006